Şanlıurfa’da tarım arazileri arsa olarak satılıyor iddiası! Bakan Kurum’a soruldu

TOKİ’nin Şanlıurfa’da tarım arazilerini arsaya dönüştürdüğü daha sonra imar ve ticari amaçlarla kullanılmak üzere ihale ve satışa çıkarıldığı iddia edildi. DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, bu iddiaların ardından Meclise soru önergesi sundu.

Şanlıurfa’da tarım arazileri arsa olarak satılıyor iddiası! Bakan Kurum’a soruldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın, Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü ve Viranşehir ilçelerinde tarım arazilerinin arsaya dönüştürüldüğü ve bu arsaların TOKİ tarafından ihaleyle satışa çıkarıldığı iddia edildi. 

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan bu iddiaların ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Soru önergesinde, TOKİ tarafından çeşitli billboardlarda 13 muhtelif arsanın açık artırma yoluyla 3 Ekim 2024 tarihinde saat 10.30’da satılacağına dair bir duyuru yapıldığını aktaran Ayan, TOKİ’nin sitesinde bu 13 arsanın hangi amaçla kullanılacağına, hangi ada ve parsellerde bulunduğuna dair herhangi bir bilginin bulunmadığını belirtti.

Ayan’ın Meclis’e sunduğu soru önergesinde şu sorular yer aldı:

1- Şanlıurfa’da billboardlarda duyurulan “Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü ve Viranşehir ilçelerinde 13 Muhtelif Arsa’nın Açık Arttırma Yoluyla 3 Ekim 2024 tarihinde saat 10.30’da satılacağı” na dair satış ilanı doğru mudur?

2- İlanda bahsi geçen 13 Muhtelif Arsa’nın bilgileri nelerdir, bu arsalar nerede, hangi büyüklükte ve ne amaçla kullanılan arsalardır?

3- Billboardlarda yer alan bu ilanlar neden TOKİ’ye ait resmî sitesinden yayınlanmamaktadır?

4- TOKİ tarafından verilen ilanda bahsi geçen arsalarla ilgili ihale ve satış prosedürleri mevzuata uygun mudur?

5- Şanlıurfa gibi kamusal hizmetlerin yetersiz kaldığı bir şehirde ve ilçelerinde, kamu hizmet binaları yapmak yerine hazine arazi ve arsalarının satılmasındaki kamusal yarar nedir?

6- Deprem ve sel gibi doğal afetler nedeniyle pek çok binanın yıkıldığı, binlerce insanın mağdur olduğu Şanlıurfa’da güvenli ve planlı, mevzuata uygun yapılar yapılması gerektiği halde, TOKİ eliyle çarpık kentleşmeye neden olan yapılar yapıldığı iddialar doğru mudur? İlanda bahsi geçen muhtelif arsalar imara açılacak mıdır?

7- TOKİ’nin mera ve otlak niteliğindeki arazileri devralarak buraları imara açacağı iddiaları doğru mudur? İlanda bahsi geçen arsalar, daha önce hangi amaçla kullanılmıştır, mera ve otlak olarak kullanılan arazilerin imara açılmasıyla ilgili Bakanlığınızın bilgi ve talimatları var mıdır?

Şanlıurfa’da tarım arazileri arsa olarak satılıyor iddiası! Bakan Kurum’a soruldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.